top of page

Відзначення Міжнародного дня писемності (грамотності) в коледжі

8 вересня світова спільнота відзначає Міжнародний день писемності (грамотності). Студенти і викладачі нашого коледжу традиційно долучаються до святкування.

У цей день відбуваються мистецькі виставки, виховні години; на заняттях викладачі наголошують на ефективності постійного саморозвитку через творчість, читання літератури, збагачення словникового запасу, збагачення комунікаційних навичок.

Цьогоріч студенти 31-Ж групи підготували тематичний відеоролик, аби здобувачі освіти, незважаючи на карантинні обмеження, могли переглянути його онлайн та ознайомитися з історією започаткування і традицією свята, яке відзначає вся світова спільнота. Автори сюжету наголосили, що в такий спосіб ЮНЕСКО намагається привернути увагу суспільства до важливого питання – масштабного розповсюдження грамотності.

Майбутні журналісти розповіли, що, за свідченнями інформаційних джерел, кількість грамотних людей у світі зросла до 4-х мільярдів. Однак грамотність для дітей, молоді, дорослих – це ще не до кінця досягнута життєва мета. Адже в умовах сьогоднішніх реалій замало просто навчитися читати і писати. Часто людина не усвідомлює, що потрібно докласти максимум зусиль, аби опанувати професійні вміння і навики. Тепер молодим фахівцям, щоб знайти роботу і бути конкурентоспроможними на ринку праці, вкрай необхідні такі навички, як комунікаційна та медійна грамотність, уміння працювати в команді, критично мислити; здатність творчо та інноваційно підходити до вирішення поставлених завдань.

Незважаючи на стрімкий розвиток науки і техніки, боротьба з неписьменністю, неграмотністю залишається завданням величезної масштабної складності.

За інформацією підрахунків, що їх знаходимо в мережі Інтернет, незважаючи на значний прогрес багатьох країн, більше 860-ти мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а понад 100 мільйонів дітей не ходять до школи.

Напередодні Міжнародного дня писемності студенти-журналісти провели тематичне опитування серед здобувачів освіти різних спеціальностей і переконалися, що кожен із них усвідомлює важливість набуття професійної грамотності, аби в майбутньому стати затребуваним фахівцем – учителем, вихователем, юристом, журналістом, музикантом, художником.


Організатори свята закликали всю студентську спільноту: «Навчайтеся, розвивайтеся, багато читайте! Хто читає – той ніколи не буде безграмотною людиною! Користуйтеся словниками, довідниками, енциклопедіями! Удосконалюйте фахові вміння і навички! Будьте грамотними!».

Студенти 31-Ж групи висловлюють вдячність за ідею і можливість створення тематичного відеоролика директорові коледжу Савчуку П.Н., заступникові директора з навчальної роботи Самборській О.Д., заступникові директора з гуманітарної освіти і виховної роботи Бурсі А.І., викладачам коледжу – Ляхнович Н.О. (куратор 31-Ж), Зеленюку С.В., Лебединській Т.М. – і своїм одногрупникам – Сивак І.Ю., Смашній Д.В., Куліш О.О., Лєоновій Є.С.

Лебединська Т.М.,

викладач філологічних дисциплін

3 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page